About me

Mijn naam is Maaike Koning en ik zit momenteel in het examenjaar van mijn studie ruimtelijk vormgeving op het Aventus in Zutphen.

Van af jongs af aan ben ik altijd al creatief bezig geweest van tekenen en schilderen tot kleien en kunstwerkjes maken van karton. Op de middelbare school kon ik mijn hart dan ook helemaal kwijt tijdens de lessen beeldende vorming. In het 3e leerjaar van de middelbare heb ik ook nog een los traject gevolgd van uit school. Dit was een Design en Art traject. Dit was iedere vrijdagavond. Tijdens deze periode heb ik samen met de groep 5 verschillende onderwerpen ervaren. Fotografie, mode, architectuur, beeldend 3d en boetseren. Tijdens dit traject ben ik mij steeds meer gaan focussen op kunst en design. Ik wist dan ook zeker dat ik een opleiding wilde doen in deze richting. Ik wil sinds die tijd heel graag product design gaan studeren.

Om daar te kunnen komen heb ik, na mijn middelbare school, ruimtelijk vormgeving gekozen als 1e stap richting product design. De jaren zijn voorbij gevlogen nu zit ik dan nu ook al in mijn examenjaar! Ik heb hier veel geleerd over materialen maar ook over hoe zet je een concept op en hoe kun je mensen het beste overtuigen en vertellen wat je hebt gedaan en waarom.

Momenteel zit ik in mijn toelatingsprocedure voor de opleiding product design en kan niet wachten tot ik de ontknoping krijg of ik ben toegelaten of niet.

curriculum vitae

(C) 2023 Maaike Koning / Maaikesdesign.nl – alle rechten voorbehouden